2021. október 22., péntek

Az oltás működik

Jogszerűnek nyilvánította az alkotmánybíróság azt, hogy alapvető dolgokban korlátozni lehet embereket azért, mert nem tesznek meg egy nem kötelező dolgot. Az indoklás összemossa a jogos járványügyi intézkedést a diszkriminációval. Lényegében azonos érvelést láttunk, mint elődeink az 1938. évi XV. törvénycikk esetében. Szociálpszichológiailag azonos hisztéria látható a zsidóüldözés, Soros, migránsok, oltatlanok tekintetében. A tömeghisztéria ugyanis témájától függetlenül azonos módon működik. A védettségi igazolvány az új árjaigazolás.

Mi a helyzet? Csak azt tudom mondani, amit én láttam, tényeket mondok, máshol mi van nem tudhatom. Környezetemben szeptember elején indult be a negyedik hullám az oltottak körében, méghozzá szinte kizárólag Pfizerrel kétszer oltottak körében. Hetekig kizárólag oltottak betegedtek meg igazoltan covidban. Mivel nincs semmiféle járványügyi intézkedés, szabadon terjeszthették, és mivel állandóan azt hallják, hogy az oltás működik és más intézkedésre nincs szükség, nem is vigyáznak semmire, ellentétben az oltatlanokkal. Szeptember végén jelentkezett a járvány az oltatlanok között, ma környezetemben egyenlő arányban vannak oltottak és oltatlanok a betegek között. Ez a tény nem mond ellent a szakembereknek, de ellent mond a kormánypropagandának. A feleségem munkahelyén sok igazolt covidos fekszik otthon középsúlyos állapotban, kizárólag Pfizerrel kétszer oltottak, az oltatlanok ott még nem betegedtek meg. Jellemző a főnökének esete, akinek felesége (ápolónő) otthon feküdt covidosan, férje elég rossz állapotban még tíz napig dolgozott, mert hát az oltás működik, aztán csak leteszteltette magát, pozitív. Mindketten Pfizerrel kétszer oltottak.

A kormányszóvivő tegnap ismertette a kórházban ápoltak összetételét, a betegek fele oltott, elsősorban Pfizerrel, főként öregek, mondta. Az én ismeretségi körömben főleg egészséges 30-40-es emberek, de kórházba egyik sem került, se az oltott, se az oltatlan. Egy ismerősöm a nyáron miután megtudta, hogy nem vagyok oltva, ha találkoztunk, soha nem mulasztotta el azt, amit előtte soha nem tett, hogy megérintsen, vagy legalább ujjával megbökjön. Egy hónapja nem láttam, nem tudom mi van vele. 

A helyzet tehát az, hogy van legalább 5 millió ember az országban, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik, miközben a járvány terjedése és a mutáció szempontjából azonos kockázatot jelentenek az oltatlanokkal. Ettől kezdve nem csak jogszerűtlen, hanem értelmetlen is a védettségi igazolvány.

A megoldás semmiképp se a védettségi igazolvány, hanem a harmadik oltás. Azt el kell dönteni, hogy kötelezően e vagy sem. Ha nem, akkor békén kell hagyni az oltatlanokat, ha viszont komoly és halálos járvány van, akkor fel kell vállalni a kötelező oltást, nem pedig zsarolni az embereket, ahogy azt a bűnözők szokták csinálni.