2021. szeptember 30., csütörtök

Előválasztás

Kósa Lajos körzetében lakom. Az előválasztás kétség kívül felrázta az embereket, 1998 óta nem lehetett látni azt, amit most ismét, az utcai padoknál emberek politizálnak. 10%-ban fideszesek, 90%-ban ellenzékiek, 100%-ban nyugdíjasok. Az előbbiek Gyurcsányt szidják, az utóbbiak Dobrev Klárát istenítik.

Az első döbbenetem akkor volt, amikor az MSZP-Párbeszéd jelöltje Fábián István szórólapját láttam. A Karácsony Gergely szövegével és arcképével díszített nyomtatvány oly mértékben volt semmitmondó, jellegtelen és bugyuta, hogy ha nem ismertem volna a jelöltet, biztos hogy nem szavazok rá. Azután a Partizánon lezajlott vita után jött a hír, hogy a jelölt tudta nélkül visszaléptették a Momentum javára, mert hogy máshol meg te nekem, és a színfalak mögött adok-veszek, meg kéz kezet mos stb. Minek akkor egyáltalán előválasztás? Tették mindezt az Egyetem volt rektorával szemben, akit amikor ellenezte Putyin egyetemi díszpolgárságát, a fideszes rektor balfácánnak nevezett. Aki nem az MSZP oldaláról jött, és a Párbeszéd frakciójába ült volna be, ha nyer. Embereket egyszerűen eldobni, akik mindent föltesznek egy lapra, aljasság. Az eredmény: a Momentum jelöltje csupán a harmadik lett, még Pálinkás József is megelőzte. Toronymagasan nyert a DK jelöltje és Dobrev.

Azt, hogy 2022-ben miért nem fogok az ellenzéki összefogásra szavazni, annak oka ugyanaz, amiért soha nem fogok védettségi igazolványt használni. Erkölcsi okból. Mert zsarolni erkölcstelen dolog. Helyeslem a Fudan építésének a megakadályozását. Abszolút nem érdekel az Atlétikai Világbajnokság, de ha azt mondják, hogy ha lesz Fudan, nem lesz Atlétikai Világbajnokság, ha nem lesz Fudan akkor meg lesz, az zsarolás. Épp ezt a fideszes stílust akarnám leváltani!