2020. november 23., hétfő

Idősáv

 "Az úgynevezett időseket védő idősáv: a kijelölt bolttípusok nagyrészt üresek, déltől viszont tumultus tapasztalható. Az egész nap szabadon látogatható bolttípusokban ugyanúgy vegyülnek az öregek (...). Miközben mindenki az öregekről beszélt, a fiatal krónikus betegek érdekében semmilyen védőszabály sem született, sőt helyzetük az egészségügy korlátozásával jelentősen romlott." - részlet az első hullámot vizsgáló írásomból.

A szokásos orbáni látszatintézkedésről van szó, valójában az idősek szavazatára számító gesztusról. Az intézkedés jogokat vesz el és ezzel másodrangú állampolgárokká teszi a 65 év alatti lakosságot. Az idősáv az alacsony forgalmú időben van, tehát amelyik 65 év feletti állampolgár akarta eddig is ebben a biztonságos időszakban vásárolhatott, ugyanakkor a 65 év alatti alapbetegséggel küzdőket megfosztja ettől a lehetőségtől, és az intézkedés hatására megnövekvő forgalomba kényszeríti őket. És mindenki mást is.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy ezzel a rendelkezéssel tudatosan kívánják megosztani a társadalmat, hogy az emberek egymással legyenek elfoglalva, és ne a kormány látványos tehetetlenségével.