2014. február 24., hétfő

Illemhelykultúra



Magyarországnak nincs illemhelykultúrája, Magyarország maga az illemhelybotrány, a legrémesebb vizeldék országa. Sehol a világon nem talál olyan mocskos és bűzös vizeldéket, mint itt, ahol kikényszerülni a vizeldékbe egyenesen katasztrófa, akkora a bűz, hogy gyakran hetekre beeszi magát a ruházatunkba. A magyarok folyton folyvást mondogatják, milyen koszos a Balkán, mindenfelé csak ezt halljuk, de Magyarországon minden százszor olyan koszos, mint a Balkánon. Egyáltalán, a magyar vezetők koszosak, egyetlen európai vezető sincs, amelyik koszosabb lenne, amint köztudott, a legkoszosabb európai állam a magyar; a magyar vezetés koszosabb a magyar illemhelyeknél is. Ha bemegy az ember a parlamentbe, megáll az esze a kosztól. Természetesen akadnak kivételek, de a szabály az, hogy a magyar politikusok a legkoszosabbak ezen a földön. Állandóan arra gondolok, mit gondolhatnak a külföldiek, ha ki kell menniük az illemhelyre Magyarországon, mit gondolnak ezek az emberek, akik mégiscsak tiszta illemhelyekhez szoktak, ha Európa legkoszosabb illemhelyeire kényszerülnek. Kimennek egy gyors vizelésre, és a piszoár szennyétől döbbenten jönnek vissza.

Mindenütt ezek a förtelmesen bűzölgő nyilvános vizeldék, akár a kormányhivatalokban, akár más állami intézményben vagy a MÁV vizeldéiben. Magyarország kormányáról képet kaphatunk egy vonat illemhelyén. A legundorítóbb nemcsak egész Európában, hanem az egész földkerekségen. Egyrészről ez a nagyzási mániás gigantikus magyarságkultusz, másrészről ezek a félelmetesen koszos illemhelyek. A kormánytagok óvják magyarságukat a legcsekélyebb huzattól is, másrészt azonban a legminimálisabb súlyt sem fektetik vizeldéik tisztaságára. Jaj annak, aki még azelőtt kényszerül ki, hogy magyarságához hozzákezdett volna, egyik ilyen nagyrészt mégiscsak meglehetősen jónevű minisztérium illemhelyére, elmegy a gusztusa; ezekkel képtelenség az együttműködés, kész fertő az egész. De koszosak a Fidesz-tagok is, Európában a legkoszosabbak. Pillanatonként szembesül egy teljességgel pecsétes fideszessel, és ha a kormányfő figyelmét felhívja rá hogy a köztársasági elnök pecsétes, és nem áll szándékában eltűrni egy keresztül-kasul pecsétes köztársasági elnököt, e teljességgel pecsétes köztársasági elnököt a leghevesebb ellenérzések közepette távolítják el, s helyettesítik egy újjal, aki éppoly mocskos, ha nem mocskosabb, miközben csakis dühös, és ténylegesen közveszélyes pillantásokat vonz magára. A legtöbb esetben még ez sem történik meg, s ha megkéri őket, hogy legalább a kosz javát töröljék le mocskos kezükkel, fülsértő pimaszságokban lesz része. Magyarországon egy tiszta kormánytag, vagy legalább egy tiszta kormánypárti politikus távolról sem magától értetődő. Az illemhelykérdés és a tiszta kormány kérdése megoldatlan Magyarországon. Ténylegesen Magyarország Kormánya Európa legkoszosabb embereiből áll.

A Times-ban megírták, hogy Magyarország a legundorítóbb illemhelyek és vizeldék országa. Ezt időközben tudják Londonban, Párizsban, Brüsszelben és Berlinben is, de a Fidesz-szavazók természetszerűleg nem, mert a Fidesz-szavazók nem olvassák a Timest, a földön sehol nem nyomnak olyan elbutító, primitív, rémes lapokat és nem működtetnek olyan elbutító, primitív, rémes tévéket és rádiókat, mint amilyenek kielégítik a fideszeseket, szóval ezeket a perverz Fidesz-szavazók érzelmi és szellemállapotára épp ideálisan rászabott híreket. Valószínűleg a magyar vizeldék szörnyűséges állapota csak úgy lenne javítható, ha egy új alaptörvény születne a legszigorúbb illemhely- és vizeldecikkelyekkel, hogy a politikusok ténylegesen rákényszerüljenek illemhelyeik és vizeldéik rendben tartására. Magyarország kormánya és a Fidesz egy örökkévalóságon át prolongálja az egész illemhely- és vizeldedisznóságot, hacsak a nép rá nem kényszeríti őket, hogy illemhelyeiket és vizeldéiket rendbehozzák.


Thomas Bernhard után szabadon.